Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve de cookies te accepteren voor een optimaal gebruik. Meer info

Ok

Chocomousse van Watou Tripel met peer en hazelnoot

Aantal: 10 à 12 glaasjes

Duur: halfuurtje, opstijven een paar uur

Materiaal: niets bijzonder

Ingrediënten

450g chocolade (60%), 150ml Watou Tripel, 5 eieren, 2 el suiker, 2 dl room

1 peer, hazelnootjes (gepeld en geroosterd)

Chocomousse van Watou Tripel met peer en hazelnoot

Bereiding

1. Klop de koude room half op en zet terug in de frigo.

2. Verwarm het bier voorzichtig. Zorg dat het niet kookt.

3. Hak de chocolade fijn. Smelt in het bier.

4. Scheid het geel van het eiwit.

5. Klop de eiwitten stijf.

6. Klop de dooiers met de suiker op tot een ruban (wit schuim).

7. Spatel de gesmolten chocolade onder deze ruban.

8. Voeg de room toe en spatel er tenslotte voorzichtig het eiwit onder.

9. Lepel in de glaasjes en laat enkele uren opstijven.

10. Snij een peer in blokjes. Werk hiermee en met de nootjes de glaasjes af.

Een tip voor de afwerking: hou het fris. Een krokantje zoals een noot kan, maar probeer voor wat frisse smaken te gaan, kwestie van de smaakbalans in evenwicht te houden. In de plaats van een peer kan het dus evengoed iets circusachtig zijn.

Smakelijk!

Dit recept werd gemaakt door Coeur de Boef. Stuur jouw recept met een van onze bieren door via marketing@sintbernardus.be en maak kans op een mooie beloning!