Tartaar van rund met mayonaise van Tripel
Ingrediënten
Voor de mayo: 1 ei, 1 el mosterd, 300ml koolzaadolie, een klein scheutje St.Bernardus Tripel, peper, zout
Voor de tartaar: 200g rundsvlees (bijvoorbeeld de bavette), 2kl sesamzaadjes, peper, zout, enkele blaadjes waterkers, olijfolie, 1 sjalot, 1 el kappers, 1 augurk, donker meergranenbrood, tijm, 1 teen look, rozemarijn
Bereiding
Steek het vlees een halfuurtje in de vriezer. Zo snijdt het makkelijker. Zet een mengkom in de koelkast.
Neem een hoge maatbeker. Doe daarin het ei, de mosterd en de koolzaadolie. Kruid met peper en zout.
Mix met de staafmixer tot een mayonaise. Begin onderaan en ga langzaam omhoog tot je een dikke mayo hebt. Breng op smaak met het bier. Doe in een spuitzak en hou koud.
Snij de sjalot, kappertjes en cornichon fijn. Doe in de koude mengkom.
Haal het vlees uit de vriezer. Zorg dat je mes vlijmscherp is. Snij het in plakjes en daarna in reepjes en blokjes. Doe in de mengkom. Meng onder elkaar. Kruid met peper en zout.
Steek een cirkeltje uit een snede brood (of een andere vorm). Bak even in olijfolie met een teentje look, rozemarijn en tijm. Haal uit de pan en dep droog met keukenpapier.
Lepel de tartaar op het afgekoelde toastje. Werk af met waterkers, mayo en sesamzaadjes.
Smakelijk!
Dit recept werd gemaakt door Coeur de Boef. Stuur jouw recept met een van onze bieren door via marketing@sintbernardus.be en maak kans op een mooie beloning!