Linguine met ragout van everzwijn en Abt 12
Aantal: 4 à 6 personen
Duur: 30 minuten koken + 4 uur garen
Materiaal: stoofpot (die ook in de oven geplaatst mag worden), 1 grote pan, 1 oven
Ingrediënten
1,2kg everzwijnstoofvlees, 2 tenen look, 2 uien, 4 wortels, 3 stengels selder, boter, peper, zout, 70g tomatenconcentraat, 5 kruidnagels, 1 mespunt nootmuskaat, 1 kaneelstok, 5 jeneverbessen, 3 takjes tijm, 2 flesjes St.Bernardus Abt 12, 2 blaadjes laurier, 4 el mosterd, 4 el aalbessenconfituur, 2 boterhammen, enkele stengels peterselie, ongeveer 75g pasta (linguine) per persoon, Parmezaanse kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150°C.
Dep het vlees droog met keukenpapier. Smelt ondertussen een klontje boter in een grote bakpan.
Bak de stukjes vlees. Schroei ze dicht langs alle kanten. Doe dit eventueel in verschillende keren.
Snij de look, ui, wortelen en selder fijn.
Smelt in een andere pot ook een klontje boter. Stoof de look en ui aan. Voeg wortel en selder toe.
Doe er nu het dichtgeschroeide vlees bij.
Voeg het tomatenconcentraat, kruidnagel, nootmuskaat, kaneelstok, jeneverbessen, tijm en laurier toe. Kruid met peper en zout.
Blus met het bier. Zorg dat het vlees net onder staat.
Smeer de boterhammen in met respectievelijk confituur en mosterd. Leg ze op het vlees. Voeg nog de peterseliestengels toe.
Zet het deksel op de pot. Plaats in de voorverwarmde oven. Gaar het drie à vier uur tot het vlees uit elkaar valt.
Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Hak de peterselie fijn en rasp de Parmezaanse kaas.
Serveer de pasta met de ragout en werk af met peterselie en Parmezaanse kaas.
Smakelijk!
Tip: heb je nog wat vlees over? Vries het in en hou het bij voor een volgende keer.
Dit recept werd gemaakt door Coeur de Boef. Stuur jouw recept met een van onze bieren door via marketing@sintbernardus.be en maak kans op een mooie beloning!