Pulled jackfruit met Pater 6 en rodekoolsalade
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
Pulled jackfruit: 2 potten jackfruit op water (via Pit&Pit of in blik in de supermarkt), ½ flesje St.Bernardus Pater 6, 4 el barbecuesaus of smoked ketchup, 2 tl paprikapoeder, pilipili (of cayennepeper of harissa naar eigen smaak), 1 teentje knoflook, peper, zout
Salade van rodekool: 1/3 rodekool, 2 el appelazijn; 120 g rozijnen, 1 appel peper, zout, verse koriander
Afwerking: broodje, wrap of bagel
Bereiding
Pulled jackfruit
Jackfruit heeft van nature een vlezige draadtextuur, maar bevat weinig tot geen smaak: perfect voor deze vegan versie van pulled pork. Om deze vrucht optimaal op smaak te brengen, kun je ze best een dag voordien al marineren. Laat de jackfruit eerst uitlekken en spoel dan grondig onder koud water.
Meng de Pater 6 met de barbecuesaus, paprikapoeder, pilipili en knoflook. Scheur de jackfruit in kleinere dradige stukjes met twee vorken of met je handen. Meng onder de marinade en laat een nacht marineren in een ovenschotel.
Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 190 °C en laat 15 minuten bakken. Roer regelmatig om. Kruid af met peper en zout.
Salade van rodekool
Snij de kool flinterdun en voeg de appelazijn en rozijnen toe. Snij de appel in fijne frietjes en meng voorzichtig in de salade. Breng op smaak met peper en zout en fijngesneden koriander.
Afwerking
Dresseer alles in een broodje, wrap of bagel voor een guilt-free burger.
Smakelijk!
Dit recept werd gemaakt door Sander Tant van Alles Kan Niets Mood en Atelier Hortense (Reningelst, België) naar aanleiding van ons boek "75 jaar St.Bernardus: het verhaal van een adbijbier dat er eigenlijk geen is". Stuur jouw recept met een van onze bieren door via marketing@sintbernardus.be en maak kans op een mooie beloning!