Rillette van kip met Extra 4
Aantal: 1 potje van ongeveer 250ml
Duur: halve dag plus opstijven
Materiaal: helemaal niet veel ;-)
Ingrediënten
150g smout, 1 grote kippenbil plus dij, laurier, 1 teen look, 3 kruidnagels, 2 all spice, peper, zout, 125ml St.Bernardus Extra 4, 75ml kippenbouillon, 0,5kl mosterd
Brood, augurken, peper, peterselie, zilveruitjes
RILLETTE VAN KIP MET EXTRA 4
Bereiding
Smelt 100g smout. Kleur de kip aan.
Voeg laurier, geplette look, kruidnagel en geplette all-spice toe.
Blus met het bier, de mosterd en kippenbouillon.
Laat 30 à 40 minuten sudderen.
Giet af. Hou het vocht bij. Laat de kip wat afkoelen.
Pluk het vlees van het been.
Meng met de helft van het overige smout, kruid met peper en zout en lepel in het potje met een paar lepels van het vocht.
Smeer dicht met de rest van de smout.
Laat in de koelkast een paar uur opstijven.
Snij een snee van de boterham. Bestrijk met de rillette en werk af met stukjes augurk en zilerui.
Smakelijk!
Dit recept werd gemaakt door Coeur de Boef. Stuur jouw recept met een van onze bieren door via marketing@sintbernardus.be en maak kans op een mooie beloning!