Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve de cookies te accepteren voor een optimaal gebruik. Meer info

Ok

Stoofvlees met Abt 12

Aantal: 4 personen

Ingrediënten

1,5 kg rundsvlees (nek of schouder), boter, 2 uien, 1 teentje knoflook (fijngeplet), scherpe mosterd, tijm, laurier, 2 el Luikse stroop, 2 flesjes St.Bernardus Abt 12, 500 ml bruine fond of twee extra flesjes St.Bernardus Abt 12, bruine roux, peper, zout

Stoofvlees met Abt 12
Stoofvlees met Abt 12

Bereiding

Kleur het vlees goed aan in wat boter en voeg de ui, knoflook, tijm, laurier en kruiden toe. Doe ook de Luikse stroop erbij en voeg tot slot de St.Bernardus Abt 12 en fond (of extra flesjes Abt 12) toe. Zorg dat het vlees mooi onder staat. Laat zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is.

Afwerking

Schep het vlees eruit en bind de saus met bruine roux. Voeg het vlees daarna opnieuw aan de saus toe. Werk af met peper en zout. Serveer met verse frietje of kroketjes.

Serveer met een St.Bernardus Abt 12!

Smakelijk!

Abt 12 Day 2020 - Livestream

In december 2020 zonden we een livestream uit n.a.v. Abt 12 Day. Onze zaakvoerder Julie en Filip, chef-kok van Bar Bernard, bereidden toen ook hun versie van stoofvlees met Abt 12 in de tuin van onze Guesthouse Brouwershuis. Herbeleef nu deze heerlijke slow cooking tv-show!

Video op Facebook

Dit recept werd gemaakt door Filip Lebbe van onze rooftopbar Bar Bernard (Watou, België) naar aanleiding van ons boek "75 jaar St.Bernardus: het verhaal van een adbijbier dat er eigenlijk geen is". Stuur jouw recept met een van onze bieren door via marketing@sintbernardus.be en maak kans op een mooie beloning!

Shop ons boek