Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve de cookies te accepteren voor een optimaal gebruik. Meer info

Ok

Taco’s met pulled chicken en Prior 8

Aantal: 4 personen

Duur: 20 minuten + 1,5 uur in de oven

Materiaal: 1 vuurvaste gietijzeren kookpot bv. Staub, Le Creuset (die geschikt is voor de oven)

Ingrediënten

Voor de pulled chicken: 500 ml tomatenpassata, 4 el sojasaus, 4 el balsamico, 1 el Worcestershiresaus, 200 ml barbecuesaus, 1 mespunt chilipoeder, 1 kl gerookte paprikapoeder, 1 kl lookpoeder (of 1 teen verse look fijngesneden), 150 g bruine suiker, 1 flesje St.Bernardus Prior 8 (33cl), 2 cm gember, 700 g kippendijenvlees

Voor de afwerking: 3 miniwraps per persoon, 2 slaharten of little gems, 1 rode paprika, 1 avocado, enkele blaadjes koriander, 1 limoen, 4 el yoghurt, peper, zout, optioneel: opgelegde jalapeño pepers

Taco’s met pulled chicken en Prior 8
Taco’s met pulled chicken en Prior 8

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150°C.

Neem een vuurvaste kookpot. Doe de passata, sojasaus, balsamico, Worcestershiresaus, barbecuesaus, chilipeper, paprikapoeder, lookpoeder, bruine suiker, St.Bernardus Prior 8, fijngesneden gember allemaal in de kookpot. Voeg het kippendijenvlees toe.

Laat 1,5 uur rustig pruttelen onder deksel in de warme oven.

Haal daarna het vlees uit de saus en trek het uit elkaar met twee vorken.

Laat de saus inkoken tot ongeveer de helft. Meng daarna een deel van de saus met de kip. Kruid af met peper en zout.

Snij de slaharten en paprika in reepjes. Meng het sap van een halve limoen met de yoghurt. Snij de andere helft in partjes.

Beleg een wrap met sla, paprika en de kip. Lepel er extra yoghurtsaus en een beetje van de ingekookte saus over. Werk af met koriander, limoen en eventueel wat jalapeño pepers.

Smakelijk!

Dit recept werd gemaakt door Coeur de Boef. Stuur jouw recept met een van onze bieren door via marketing@sintbernardus.be en maak kans op een mooie beloning!