Wafels met St.Bernardus
Aantal: 15-tal wafels
Duur: halfuurtje
Materiaal: geen speciale zaken ;-)
Ingrediënten
1 zakje bakpoeder (20g), 500g bloem, 150g suiker, 250g boter, 3,5dl melk, 1,5dl St.Bernardus Tripel (of Wit), 3 eieren
Bereiding
1
Meng de bloem met het bakpoeder.
2
Voeg de suiker toe.
3
Smelt de boter.
4
Meng de melk door de boter.
5
Voeg het bier toe.
6
Splits de eieren. Klop het eiwit stijf.
7
Doe de dooiers bij de bloem en de suiker.
8
Voeg de boter, het melk en het bier toe.
9
Meng alles goed onder elkaar. Zorg dat er geen klonters zijn.
10
Verhit het wafelijzer. Wrijf het in met olie. Bak de wafels.
11
Serveer ze dadelijk. Smakelijk!
12
Je kan ook dresseren met rode vruchten. Voel je vrij om jouw moment online te delen met de hashtag #stbernardus
Dit recept werd gemaakt door Coeur de Boef. Stuur jouw recept met een van onze bieren door via marketing@sintbernardus.be en maak kans op een mooie beloning!