Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve de cookies te accepteren voor een optimaal gebruik. Meer info

Ok

Wafels met St.Bernardus

Aantal: 15-tal wafels

Duur: halfuurtje

Materiaal: geen speciale zaken ;-)

Ingrediënten

1 zakje bakpoeder (20g), 500g bloem, 150g suiker, 250g boter, 3,5dl melk, 1,5dl St.Bernardus Tripel (of Wit), 3 eieren

Wafels met St.Bernardus Tripel

Bereiding

Wafels met St.Bernardus

1

Meng de bloem met het bakpoeder.

Wafels met St.Bernardus Tripel

2

Voeg de suiker toe.

Wafels met St.Bernardus Tripel

3

Smelt de boter.

Wafels met St.Bernardus Tripel

4

Meng de melk door de boter.

Wafels met St.Bernardus Tripel

5

Voeg het bier toe.

Wafels met St.Bernardus Tripel

6

Splits de eieren. Klop het eiwit stijf.

Wafels met St.Bernardus Tripel

7

Doe de dooiers bij de bloem en de suiker.

Wafels met St.Bernardus Tripel

8

Voeg de boter, het melk en het bier toe.

Wafels met St.Bernardus Tripel

9

Meng alles goed onder elkaar. Zorg dat er geen klonters zijn.

Wafels met St.Bernardus Tripel

10

Verhit het wafelijzer. Wrijf het in met olie. Bak de wafels.

Wafels met St.Bernardus Tripel

11

Serveer ze dadelijk. Smakelijk!

Wafels met St.Bernardus Tripel

12

Je kan ook dresseren met rode vruchten. Voel je vrij om jouw moment online te delen met de hashtag #stbernardus

Dit recept werd gemaakt door Coeur de Boef. Stuur jouw recept met een van onze bieren door via marketing@sintbernardus.be en maak kans op een mooie beloning!