Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve de cookies te accepteren voor een optimaal gebruik. Meer info

Ok

Karnemelkstampers met St.Bernarduskaas

Aantal: 4 personen

Ingrediënten

1 kg aardappelen, snuifje zout, 75 cl karnemelk, 1 el bloem, 150 g boerenboter, peper, zout, nootmuskaat

Afwerking: St.Bernarduskaas, vers gepelde grijze garnalen, 1 ei (gepocheerd)

Karnemelkstampers met St.Bernarduskaas
Karnemelkstampers met St.Bernarduskaas

Bereiding

Schil de aardappelen, snij in stukken en kook gaar met een snufje zout.

Warm de karnemelk op met de bloem. Smelt de boter tot een beurre noisette. Plet de aardappelen tot een puree en voeg de kokende karnemelk en de beurre noisette (houd wat aan de kant voor de afwerking) al roerend toe tot alles mooi is gemengd. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Afwerking

Serveer de puree in een soepbord. Voeg er wat St.Bernarduskaas aan toe of wat vers gepelde grijze garnaaltjes. Werk af met een gepocheerd eitje en wat beurre noisette.

Serveer met St.Bernardus Prior 8!

Smakelijk!

Dit recept werd gemaakt door Dirk Ghyselinck van In De Zon (De Klijte, België) naar aanleiding van ons boek "75 jaar St.Bernardus: het verhaal van een adbijbier dat er eigenlijk geen is". Stuur jouw recept met een van onze bieren door via marketing@sintbernardus.be en maak kans op een mooie beloning!

Shop ons boek