Karnemelkstampers met St.Bernarduskaas
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
1 kg aardappelen, snuifje zout, 75 cl karnemelk, 1 el bloem, 150 g boerenboter, peper, zout, nootmuskaat
Afwerking: St.Bernarduskaas, vers gepelde grijze garnalen, 1 ei (gepocheerd)
Bereiding
Schil de aardappelen, snij in stukken en kook gaar met een snufje zout.
Warm de karnemelk op met de bloem. Smelt de boter tot een beurre noisette. Plet de aardappelen tot een puree en voeg de kokende karnemelk en de beurre noisette (houd wat aan de kant voor de afwerking) al roerend toe tot alles mooi is gemengd. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Afwerking
Serveer de puree in een soepbord. Voeg er wat St.Bernarduskaas aan toe of wat vers gepelde grijze garnaaltjes. Werk af met een gepocheerd eitje en wat beurre noisette.
Serveer met St.Bernardus Prior 8!
Smakelijk!
Dit recept werd gemaakt door Dirk Ghyselinck van In De Zon (De Klijte, België) naar aanleiding van ons boek "75 jaar St.Bernardus: het verhaal van een adbijbier dat er eigenlijk geen is". Stuur jouw recept met een van onze bieren door via marketing@sintbernardus.be en maak kans op een mooie beloning!